
کتابخانه المر هلمز بابست

کتابخانه ملی اطلاعات عمومی تایوان

کتابخانه مجلس کانادا

کتابخانه کروی

انواع کتابخانه ها به شرح زیر می باشند:
1. کتابخانه آموزشگاهی: واحدی خدماتی در مدارس ابتدایی و متوسطهاست که به منظور حمایت از برنامههای آموزشی ایجاد میشود و باید بتواند از راه تأمین مواد، تسهیلات، و خدمات پاسخگوی نیازهای آموزشی، اطلاعاتی، تحقیقاتی، فردی، و اوقات فراغت دانشآموزان و معلمان باشد. این کتابخانهها را با نامهایی نظیر "مرکز منابع کتابخانه مدرسه"، "مرکز رسانهها" و "مرکز مواد آموزشی" نیز میخوانند.
2. کتابخانه بیمارستانی: کتابخانهٔ پزشکی، یا کتابخانهٔ علوم بهداشتی، به کتابخانهای گفته میشود که در بیمارستانها و دیگر مراکز پزشکی ایجاد میگردد و هدف آن اشاعه اطلاعات زیست پزشکی و بالینی برای اهل حرفهٔ پزشکی مانند پزشکان، پرستاران، تکنسینهای آزمایشگاهی، پیراپزشکان، و مدیران بیمارستان است. وجه تمایز این کتابخانهها با کتابخانه های مراکز آموزش پزشکی (کتابخانههای دانشکدههای پزشکی)، تأکید این کتابخانهها بر تهیه منابعی است که در معالجه و مراقبت بالینی بیماران بهکار میآیند. علاوه بر این، محیط این کتابخانهها جای مناسبی برای مطالعه، صرف اوقات فراغت، نشستها، مشاورهها، و بحث و گفتوگوی استفاده کنندگان است.
3. کتابخانه تخصصی: که با عنوان کتابخانه اختصاصی هم شناخته می شود، نوعی کتابخانه است که در یک موضوع خاص یا برای مخاطبان خاصی فعالیت می کند. از دیدگاه سازمانی، کتابخانه تخصصی، واحدی است از یک سازمان که هدف آن فراهم ساختن اطلاعات خاص برای پیشرفت کار سازمان یا برای گروه محدودی است. وظایف این کتابخانه عبارتند از:
4. کتابخانه دیجیتال: یا الکترونیکی، کتابخانه ای تخصصی است که در آن اسناد به جای کاغذ یا سایر رسانههای محلی به شکل الکترونیکی ذخیره شدهاند. اساس این کتابخانهها ذخیره مدارک به شکل الکترونیکی و نیز استفاده الکترونیکی است. محتوای الکترونیکی این کتابخانهها ممکن است به گونهای باشد که هر فردی در هر نقطه از جهان با استفاده از یک شبکه رایانهای بتواند به تمامی اطلاعات یک کتابخانه عظیم دسترسی پیدا کند یا اینکه فقط برای افراد ساکن در محل قابل دسترسی باشد.
5. کتابخانه زندان: کتابخانهای است در زندان برای استفاده زندانیان. بودجه آن از طرف دولت و به تناسب تعداد زندانیان تعیین میشود.
6. کتابخانه سیار: کتابخانه ای قابل حمل و نقل است که در واقع یک مجموعهٔ کتاب یا سایر منابع است که میتواند بیرون از محدودهٔ کتابخانه به دست کتابخوانان برسد. این کتابها و منابع با وسایل حمل و نقل جابهجا شده و به مراجعان ارائه میشود.
7. کتابخانه عمومی: نوعی کتابخانه است که توسط عموم مردم قابل دسترسی است و معمولاً هزینههای آن از منابع عمومی مانند مالیاتها تأمین میشود. کتابخانه عمومی توسط کتابداران عمومی اداره می شود.
8. کتابخانه ملی: به کتابخانه ای گفته میشود که توسط یک دولت ملی تأمین هزینه و تأسیس میشود و هدف آن تأمین مقاصد آن دولت، بهویژه گردآوری انتشارات تولیدشدهٔ آن کشور است.
9. کتابخانه دانشگاهی: زمانی کتابخانه دانشگاه تنها به عنوان مخزنی برای نگهداری مجموعه کتب تلقی میشد و در روند آموزشی نقش جنبی داشت امروزه با تحولات چشمگیری که در دیدگاه مسئولین، پژوهشگران، اعضای هیئت علم و دانشجویان دانشگاه به وجود آمده اکنون دانشگاهیان کتابخانه دانشگاهی را به عنوان نیرویی فعال در آموزش و پژوهش میشناسند. کتابخانه بخش جدایی ناپذیر دانشگاه و عامل مهمی در ساختار دانشگاهها به شمار میرود و کتابداران نیز اعضای اصل جامعه علمی محسوب میشوند.
در ادامه ریز فضا و مطالعات کتابخانه برای دانلود قرار گرفته است.